Sportscreening

Het SMI heeft een unieke sportscreening ontwikkeld om antwoord te geven op een van de volgende vragen:
- Hoe kan ik verantwoord (her)starten met sporten?
- Hoeveel risico loop ik op een blessure?
- Hoe kan ik mijn sportprestaties verbeteren?

Alvorens een verantwoord, gefundeerd antwoord en/ of advies te geven is het noodzakelijk om het individu in kaart te brengen. In de screening testen en meten we vele persoonlijke eigenschappen. Op basis van de screening krijg je een sportspecifiek advies en/ of behandeling op maat.

Screening 'Advies voor de (her)starter'
Veel beginnende sporters lopen na enkele weken of maanden tegen een blessure aan. Ten grondslag hieraan liggen vaak een slechte voorbereiding, een te snelle opbouw en geen 'professionele' begeleiding. Mocht je verantwoord willen (her)starten met sporten dan word je gescreend op persoonlijke factoren. Op basis van de screening wordt een persoonlijk advies en plan uitgeschreven. Indien gewenst begeleiden wij je tijdens de gehele opstartperiode. De screening is ook bedoeld voor diegene die wil starten met sporten maar niet weet welke sport hij/ zij verantwoord kan gaan doen.

Screening 'Blessure preventie'
Het doel van deze screening is om risicofactoren in kaart te brengen en vervolgens te behandelen. Risicofactoren liggen op de loer en worden tijdens het sporten vaak niet waargenomen. Een blessure sluimert vaak al dagen, weken of maanden, voor de eerste pijn wordt waargenomen. Tijdens de screening brengen we interne factoren (persoonlijke eigenschappen zoals lenigheid, kracht en coördinatie) en externe factoren (zoals schoeisel en ondergrond) in kaart. Na de screening volgt een sportspecifiek advies en/ of behandelplan om de gevonden risicofactoren op te heffen.

Screening 'Prestatie verhogend'
Deze screening is bedoeld voor sporters die hun individuele eigenschappen willen testen en trainen om hun sportprestaties positief te beïnvloeden. Soms ben je hard aan het trainen en boek je geen progressie, soms weet je niet welke aspecten essentieel zijn om net die paar seconde harder te lopen. In de screening brengen we de grondmotorische eigenschappen (kracht, coördinatie, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen) in kaart die voor jou van belang zijn, dit is per sport verschillend. Na de screening wordt een advies en behandelplan opgesteld.

Direct contact opnemen »