Zorgverzekering 2023!

Zie ook jij door de bomen het bos niet meer?

Het Sport Medisch Instituut werkt sinds de start in 2013 zonder contracten. Waarom? Indien wij een contract tekenen met een zorgverzekeraar moeten wij voldoen aan vele onacceptabele eisen die niets te maken hebben met de kwaliteit van de geleverde zorg. Wij houden de regie in eigen handen om zo de kwaliteit en persoonlijke aandacht te bieden waar je recht op hebt!

Hieronder een aantal tips voor een ‘optimale’ dekking bij ‘niet’ gecontracteerde zorg.

Zelf je zorgverlener kiezen?
Ga in dat geval altijd voor een restitutiepolis. Zeker niet voor een naturapolis. Bij een restitutiepolis krijg je het bedrag volledig of grotendeels vergoed.

Jouw zorgverlener heeft geen contract. Wat zijn de gevolgen?
Ga ook in dat geval voor een restitutiepolis. Zeker niet voor een naturapolis. Bij een restitutiepolis krijg je het bedrag volledig of bijna volledig vergoed. Jij ontvangt de factuur. Deze kun je zelf indienen bij je zorgverzekeraar.

Niet alle zorgverzekeraars hebben een restitutiepolis
Een aantal zorgverzekeraars biedt een goede restitutiepolis aan. Voorbeelden: ONVZ, DSW, Stad Holland, OHRA en PNO.

De grote bekende zorgverzekeraars dekken steeds minder bij niet gecontracteerde zorg. Macht en geld is voor deze maatschappijen helaas belangrijker dan persoonlijke aandacht en professionele zorg.

Is een collectiviteitspolis via je werkgever voordelig?
De korting/ voordelen van een collectiviteitspolis zijn in 2023 gering. De premie is scherp maar de vergoedingen vaak gering. De financiële voordelen worden in 2023 een stuk minder (de kleine lettertjes in de polis). Voor 2023 ben je in veel gevallen beter af met een zorgverzekering die je zelf hebt afgesloten.

Hopende je een duidelijk beeld te hebben geschetst!

Succes bij je keuze!