Schouder/arm recensies

2 jaar geleden begon de vervelende pijn in mijn schouder bij het spelen van tennis. Deze onschuldige ‘vervelende’ pijn is naarmate de tijd uitgegroeid tot pijn waardoor mijn tennisspel werd beïnvloed. Nadat ik meerdere specialisten en therapieën had geprobeerd maar nog steeds geen verschil merkte ben ik via de orthopeed uitgekomen bij het sport medisch instituut. Na een telefoontje te plegen kon ik al op korte termijn komen voor de intake.
Waar de specialisten geen diagnose konden maken had Richard bij de intake al snel in de gaten wat er nou eigenlijk aan de hand was en wat de oorzaak van de pijn was. Zodra de diagnose duidelijk was werd er samen een behandelplan opgesteld en was het duidelijk wat ik kon verwachten.

Op dit moment kan ik weer eindelijk zeggen dat ik door de behandelingen van Richard mijn sport weer pijnvrij/klachtenvrij kan uitoefenen waar ik Richard erg dankbaar voor ben. Ook nadat de klachten weg zijn wordt het duidelijk dat je bij terugkerende klachten terug kan komen voor eventuele controle.  

De kwaliteit en deskundigheid is van hoog niveau en daarom raad ik SMI zeker aan!!!


Ruim drie jaar rond gelopen met pijnklachten in mijn arm/schouder. Bij strekken en boven mijn macht reiken/tillen voelde ik een vervelende pijn. De pijn werd met de jaren heviger. Er werd kalk in mijn schouder en een ontstoken slijmbeurs geconstateerd.

Om de kalk weg te halen is bij een fysiotherapeut shockwave therapie geprobeerd. Echter hielp dit niet, de kalk werd met de jaren meer. Voor de ontstoken slijmbeurs in het ziekenhuis een injectie in schouder gekregen, echter kwamen de pijnklachten na 5 weken weer terug. De oorzaak was onduidelijk.

Na een bezoek aan de orthopeed werd ik doorverwezen naar het SMI, Richard Classen, gespecialiseerd in schouderklachten. Hij ging op zoek naar de oorzaak, waar komen de pijnklachten vandaan?

In oktober begonnen met een intake voor de pijn in mijn arm/schouder. Hij is op zoek gegaan naar de oorzaak door “de pijn op te wekken”. Bij welke bewegingen voel je pijn? Daardoor kon hij achterhalen waar de pijn vandaan kwam. Er was te weinig ruimte bij het schouderkapsel, waardoor mijn arm bij strekken en reiken te weinig ruimte had om te bewegen. Door een gerichte behandeling zijn mijn klachten, na 5 behandelingen, met 90% afgenomen.

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de behandelingen en de deskundigheid van Richard. Chapeau!


Na een overbelasting van mijn schouder door het volleyballen bleef ik vervelende en zeurende pijnklachten houden. Na heel wat fysio- en ziekenhuisbezoekjes kwam ik uiteindelijk, via een second opinion van een privé-kliniek, terecht bij het SMI. Hier kon ik gelukkig snel een afspraak maken.
Meteen na de eerste behandeling werden de pijnklachten minder, iets waar ik al vier jaar op wachtte. Tijdens de behandelingen werd door Richard heel goed en professioneel uitgelegd wat precies het probleem was in mijn schouder, waardoor het voor mezelf een stuk duidelijker werd.

Inmiddels ben ik voor 95% pijnvrij, iets wat ik van te voren niet had verwacht! Richard bedankt!


Ik had twee jaar geleden een schouderblessure opgelopen met het wedstrijdzwemmen. Ik ben toen naar een fysio geweest maar die heeft me niet kunnen helpen. De sportarts in het ziekenhuis in Weert heeft me verwezen naar het SMI.

Richard heeft me heel goed geholpen en na ongeveer een jaartje kon ik alweer volledig pijnvrij sporten. Ik raad het SMI zeker aan voor iedereen met een blessure want zij helpen je meteen en je kan snel weer pijnvrij sporten!


Ik had al langer dan 2 jaar last van schouderklachten. Hiervoor ben ik naar verschillende specialisten geweest die mij uiteindelijk niet konden helpen. Ik ben uiteindelijk doorverwezen naar de praktijk van Richard Classen en hij heeft mij na die jaren last eindelijk van mijn klachten afgeholpen. Het was een fijn behandeltraject en ik ben eindelijk klachtenvrij!


Vandaag realiseerde ik me dat ik het totaal geen probleem vond dat jij een afspraak wilde verzetten. Ik heb namelijk geen klachten. Dankzij de dry- needling ben ik na ongeveer 18 jaar al een lange periode zo goed als klachtenvrij! Mijn schoudergewricht functioneert zo goed als normaal en ik kan dagelijkse, normale bewegingen weer zonder na te denken of een gevoel van obstructie. Thanks! Wat je beloofde heb je waargemaakt!


Na een sleutelbeenbreuk, gevolgd door een operatie en langdurige immobilisatie, liet mijn schoudergewricht een grote bewegingsbeperking zien, die bovendien zeer pijnlijk was. De pijn kostte mij veel nachtrust. Voor het herstel kwam ik bij het SMI terecht.

De behandeling door Richard heb ik als zeer professioneel ervaren. Het herstel kende vanaf de eerste behandeling een progressief verloop. Met groot vakmanschap, passie en enthousiasme werd ik behandeld. Zijn uitleg en adviezen waren zeer duidelijk. Met voldoening kijk ik terug op de behandeling en ben heel blij met het snelle herstel!


Rond januari 2014 ving ik tijdens een waterpolotraining een klap op aan mijn rechter schouder. Waar ik aanvankelijk van uit ging dat het iets tijdelijks zou zijn, rekte dit zich uit tot een periode van 1.5 jaar. Geen actieve wedstrijden of trainingen, een uitzichtloze horizon. Onder begeleiding van verschillende fysiotherapeuten waren oefeningen niet doeltreffend en werden mogelijke oorzaken gevormd door aannames.
In maart volgde een grondig onderzoek met een kijkoperatie als gevolg. Een kleine scheur in het labrum was de oorzaak van de klachten.
Voor de revalidatie werd een periode van 6-9 maanden gegeven, iets waar ik tegen op zag. Via een zoektocht kwam ik terecht bij het SMI. Een revalidatieplan werd opgezet voor 6-9 maanden met als doelstelling weer actief aan waterpolowedstrijden deelnemen het eerstvolgende seizoen. De eerste weken vonden behandelingen op de tafel plaats gevolgd door een intensieve training. Een periode van 7 maanden, waar ik tegen op zag, vlogen met resultaat voorbij!

Ik ervaar geen pijn meer in het dagelijks leven en kan weer slapen zonder klachten. Het 
belangrijkste is echter dat ik weer kan doen wat ik het liefste doe; waterpoloën. Het seizoen is weer begonnen en ik speel weer actief mee!
Top Richard, bedankt!


Ik heb ruim anderhalf jaar met schouderklachten rondgelopen. Bezoeken aan de huisarts, pijnstillers en behandelingen bij twee verschillende fysiotherapeuten hadden totaal geen effect of maakten de pijn erger.

Via via kwam ik bij SMI terecht waar ik op korte termijn terecht kon. Ik voelde me vanaf het eerste gesprek erg op mijn gemakt en mijn klachten werden eindelijk serieus genomen. De behandeling had vrijwel meteen een positief effect en voor het eerst sinds anderhalf jaar ben ik vrijwel pijnvrij


Vorig jaar had onze 15- jarige zoon in aanloop naar de achtste finale van het NK turnen (eerste divisie) een vervelende knieblessure opgelopen. Vanaf het moment dat we bij RCsports binnenstapte gingen zij adequaat en kundig aan de slag. Door de inspanningen van Richard Classen wist onze zoon zich voor elke ronde te kwalificeren zonder dat dit het herstel in de weg zat. In de toestelfinale wist hij zelfs brons te behalen en in de meerkampfinale eindigde hij met een miniem verschil als 4de. Een prachtig resultaat die zonder de begeleiding en kundigheid van Richard niet zou zijn gehaald. De knie is volledig hersteld!

Helaas was er begin dit jaar een tweede blessure. Tijdens de reuzezwaaien aan het rek raakte de schouder bijna uit de kom. Ook voor deze schouderblessure vertrouwen we weer volledig op de expertise van Richard. Door een gerichte behandeling en specifieke trainingsvormen heeft onze zoon onlangs de NK- finale wederom weten te halen. Een bevestiging dat hij bij het SMI in goede handen is.

Tijdens beide hersteltrajecten is de problematiek, behandelwijze en voortgang helder uitgelegd. Door hun eigen sportachtergrond heeft de persoonlijke feedback een beduidende meerwaarde. Kortom, Het SMI is het adres voor medische sportbegeleiding/ sportfysiotherapie voor zowel de recreatieve als ook de topsporter.

Bedankt voor de positiviteit en inzet. Ook in de toekomst - mocht het onverhoopt nodig zijn - zullen we zeker van de diensten van het SMI gebruik maken.


Begin juni kwam ik via de huisarts bij het SMI terecht voor een onderzoek. Mijn klacht bestond uit pijnklachten aan mijn rechter schouder. Deze klacht had ik al een aantal jaren, maar de laatste maanden verstoorde het mijn nachtrust ernstig. Niet slim om hier zo lang mee rond te lopen, maar ja..
Bij het onderzoek bleek al snel dat de pijn het gevolg was van een val op mijn elleboog ergens in 2009. Richard begon met een aantal behandelsessies, aangevuld met trainingsvormen voor thuis. Al snel verbeterde de situatie zich dusdanig dat mijn nachtrust niet langer verstoord werd. Helaas kreeg ik na de vierde sessie een terugval.
Wat de oorzaak was werd niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk aan een verkeerde uitvoering van de trainingsvormen thuis. Vanaf de vijfde sessie ging het echter weer echt goed vooruit. Nu, na zes sessies, voel ik mij helemaal goed en heb ik geen enkele beperking meer. Ik spaar mijn schouder op geen enkele manier bij het uitoefenen van mijn bezigheden. Zelfs houtzagen (kettingzaag) en kloven met een bijl gaan uitstekend.

Ik ben dik tevreden met het behaalde resultaat! Merci


Twee jaar geleden ben ik gevallen op mijn schouder tijdens het schaatsen met als gevolg een scheurtje bij de aanhechting van een spier en pees. Door de vele pijn heb ik een frozen shoulder gekregen. Ik ben eerst behandeld met Cortison en pijnmedicatie. Dit alles met weinig tot geen resultaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een behandeling bij de pijnpoli heb gekregen. Dit laatste met goed resultaat. Ik bleef helaas wel zitten met een schouder en arm waarmee ik vrijwel niks kon doen. Een langdurig traject bij de fysiotherapie is na 1 jaar in oktober 2013 afgesloten. Het resultaat was een arm, ondanks vooruitgang, met nog steeds geringe mobiliteit. In januari van dit jaar ben ik begonnen met de voorbereiding voor de City Run. Een trainster viel aan mijn manier van lopen op dat ik iets aan mijn schouder had. Zij heeft me doorverwezen naar Richard. Wat ben ik blij dat ik deze stap heb ondernomen. Na 5 behandelingen en adviezen voor thuis ben ik weer helemaal opgeknapt. De problemen met mijn schouder zijn volledig opgelost en ik kan weer alles met mijn arm doen


Mijn klachten begonnen een dik jaar geleden. Het begon met pijn en een kleine beperking, naarmate de tijd verstreek werd het steeds hinderlijker en de pijn erger.
De orthopeed constateerde een 'frozen shoulder' en gaf aan dat verschillende behandelingen mogelijk waren. Medicatie, een spuit, operatie of eerst proberen met fysiotherapie.
Via de orthopeed kwam ik bij Richard voor de behandeling. Terugkijkend op 8 maanden fysiotherapie kan ik zeggen dat ik niet meer gehinderd word in mijn dagelijks leven door pijn en/ of bewegingsbeperkingen. Ik kan eindelijk weer normaal functioneren. Daarnaast hoef ik geen medicatie te nemen en gelukkig is een operatie compleet van de baan. Helemaal top


Ik had reeds langere tijd (1.5 jaar) veel pijn aan de schouder. Niemand kon precies aangeven wat ik had. Eerst ben ik naar een fysiotherapeut in Venlo geweest. Na negen behandelingen was er nog geen enkele vooruitgang te bespeuren. Vervolgens ben ik naar een sportarts geweest in Roermond. Ook daar was niet helemaal duidelijk wat ik had. Op advies van een medewerker van het ziekenhuis ben ik vervolgens bij Richard Classen terecht gekomen. Een spuit of operatie wilde ik (nog) niet. Na een onderzoek van 45 minuten kon hij een diagnose stellen en gaf me aan dat ik door intensief oefeningen doen van mijn pijnlijke schouder af zou komen. Na 4 maanden consciëntieus de door Richard opgegeven oefeningen te hebben gedaan was de pijn inderdaad helemaal over en is niet meer terug gekomen. Ik ben hem nog altijd dankbaar dat ik weer kan sporten.

Wat betreft mijn dochter die bij tennis een arm had gebroken, werd door de specialist aangegeven dat het een gecompliceerde breuk was en dat ze een operatie nodig had. Na de operatie ben ik direct, vanwege de goede ervaringen, met haar naar Richard gegaan en heeft ze oefeningen gekregen om de arm weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Dat is zo goed gelukt dat ze geen enkele hinder meer ondervindt van het feit dat de arm gebroken is geweest. Ze kan weer volwaardig tennissen en volleyen. De specialist stond er van te kijken dat de arm zo goed hersteld was


Jaren geleden eens met arm-klachten naar een fysiotherapeut geweest. Ik werd een tijdje behandeld maar de klachten bleven toch licht aanwezig. Totdat ik bij Richard onder behandeling kwam, inmiddels met tennis-arm en knieklachten. Ik kreeg eerst een gesprek en behandeling waarna ik oefeningen moest doen met en zonder gewichten. Ik kreeg als opdracht mee om deze oefeningen ook thuis te doen aangezien het belangrijk is ook thuis aan het herstel te werken.
Dit was een wekelijks terugkerend ritueel, waarna Richard analyseert of de oefeningen moesten worden aangepast of dat deze voortgezet konden worden.

Inmiddels ben ik klachten vrij, Richard bedankt


Richard heeft mij voor en na mijn schouderoperatie uitstekend begeleidt en behandelt. Door zijn duidelijke uitleg en afwisselende oefeningen bleef ik gemotiveerd om mijn lange herstelperiode met succes af te sluiten. Ik ben nu volledig klachten vrij.