Schouder/arm recensies

Richard heeft mij voor en na mijn schouderoperatie uitstekend begeleidt en behandelt. Door zijn duidelijke uitleg en afwisselende oefeningen bleef ik gemotiveerd om mijn lange herstelperiode met succes af te sluiten. Ik ben nu volledig klachten vrij.


Ik had al langer dan 2 jaar last van schouderklachten. Hiervoor ben ik naar verschillende specialisten geweest die mij uiteindelijk niet konden helpen. Ik ben uiteindelijk doorverwezen naar de praktijk van Richard Classen en hij heeft mij na die jaren last eindelijk van mijn klachten afgeholpen. Het was een fijn behandeltraject en ik ben eindelijk klachtenvrij!


Ik heb ruim anderhalf jaar met schouderklachten rondgelopen. Bezoeken aan de huisarts, pijnstillers en behandelingen bij twee verschillende fysiotherapeuten hadden totaal geen effect of maakten de pijn erger.

Via via kwam ik bij SMI terecht waar ik op korte termijn terecht kon. Ik voelde me vanaf het eerste gesprek erg op mijn gemakt en mijn klachten werden eindelijk serieus genomen. De behandeling had vrijwel meteen een positief effect en voor het eerst sinds anderhalf jaar ben ik vrijwel pijnvrij


Ik had twee jaar geleden een schouderblessure opgelopen met het wedstrijdzwemmen. Ik ben toen naar een fysio geweest maar die heeft me niet kunnen helpen. De sportarts in het ziekenhuis in Weert heeft me verwezen naar het SMI.

Richard heeft me heel goed geholpen en na ongeveer een jaartje kon ik alweer volledig pijnvrij sporten. Ik raad het SMI zeker aan voor iedereen met een blessure want zij helpen je meteen en je kan snel weer pijnvrij sporten!


Mijn klachten begonnen een dik jaar geleden. Het begon met pijn en een kleine beperking, naarmate de tijd verstreek werd het steeds hinderlijker en de pijn erger.
De orthopeed constateerde een 'frozen shoulder' en gaf aan dat verschillende behandelingen mogelijk waren. Medicatie, een spuit, operatie of eerst proberen met fysiotherapie.
Via de orthopeed kwam ik bij Richard voor de behandeling. Terugkijkend op 8 maanden fysiotherapie kan ik zeggen dat ik niet meer gehinderd word in mijn dagelijks leven door pijn en/ of bewegingsbeperkingen. Ik kan eindelijk weer normaal functioneren. Daarnaast hoef ik geen medicatie te nemen en gelukkig is een operatie compleet van de baan. Helemaal top


Rond januari 2014 ving ik tijdens een waterpolotraining een klap op aan mijn rechter schouder. Waar ik aanvankelijk van uit ging dat het iets tijdelijks zou zijn, rekte dit zich uit tot een periode van 1.5 jaar. Geen actieve wedstrijden of trainingen, een uitzichtloze horizon. Onder begeleiding van verschillende fysiotherapeuten waren oefeningen niet doeltreffend en werden mogelijke oorzaken gevormd door aannames.
In maart volgde een grondig onderzoek met een kijkoperatie als gevolg. Een kleine scheur in het labrum was de oorzaak van de klachten.
Voor de revalidatie werd een periode van 6-9 maanden gegeven, iets waar ik tegen op zag. Via een zoektocht kwam ik terecht bij het SMI. Een revalidatieplan werd opgezet voor 6-9 maanden met als doelstelling weer actief aan waterpolowedstrijden deelnemen het eerstvolgende seizoen. De eerste weken vonden behandelingen op de tafel plaats gevolgd door een intensieve training. Een periode van 7 maanden, waar ik tegen op zag, vlogen met resultaat voorbij!

Ik ervaar geen pijn meer in het dagelijks leven en kan weer slapen zonder klachten. Het 
belangrijkste is echter dat ik weer kan doen wat ik het liefste doe; waterpoloën. Het seizoen is weer begonnen en ik speel weer actief mee!
Top Richard, bedankt!


Na een overbelasting van mijn schouder door het volleyballen bleef ik vervelende en zeurende pijnklachten houden. Na heel wat fysio- en ziekenhuisbezoekjes kwam ik uiteindelijk, via een second opinion van een privé-kliniek, terecht bij het SMI. Hier kon ik gelukkig snel een afspraak maken.
Meteen na de eerste behandeling werden de pijnklachten minder, iets waar ik al vier jaar op wachtte. Tijdens de behandelingen werd door Richard heel goed en professioneel uitgelegd wat precies het probleem was in mijn schouder, waardoor het voor mezelf een stuk duidelijker werd.

Inmiddels ben ik voor 95% pijnvrij, iets wat ik van te voren niet had verwacht! Richard bedankt!


Begin juni kwam ik via de huisarts bij het SMI terecht voor een onderzoek. Mijn klacht bestond uit pijnklachten aan mijn rechter schouder. Deze klacht had ik al een aantal jaren, maar de laatste maanden verstoorde het mijn nachtrust ernstig. Niet slim om hier zo lang mee rond te lopen, maar ja..
Bij het onderzoek bleek al snel dat de pijn het gevolg was van een val op mijn elleboog ergens in 2009. Richard begon met een aantal behandelsessies, aangevuld met trainingsvormen voor thuis. Al snel verbeterde de situatie zich dusdanig dat mijn nachtrust niet langer verstoord werd. Helaas kreeg ik na de vierde sessie een terugval.
Wat de oorzaak was werd niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk aan een verkeerde uitvoering van de trainingsvormen thuis. Vanaf de vijfde sessie ging het echter weer echt goed vooruit. Nu, na zes sessies, voel ik mij helemaal goed en heb ik geen enkele beperking meer. Ik spaar mijn schouder op geen enkele manier bij het uitoefenen van mijn bezigheden. Zelfs houtzagen (kettingzaag) en kloven met een bijl gaan uitstekend.

Ik ben dik tevreden met het behaalde resultaat! Merci


Jaren geleden eens met arm-klachten naar een fysiotherapeut geweest. Ik werd een tijdje behandeld maar de klachten bleven toch licht aanwezig. Totdat ik bij Richard onder behandeling kwam, inmiddels met tennis-arm en knieklachten. Ik kreeg eerst een gesprek en behandeling waarna ik oefeningen moest doen met en zonder gewichten. Ik kreeg als opdracht mee om deze oefeningen ook thuis te doen aangezien het belangrijk is ook thuis aan het herstel te werken.
Dit was een wekelijks terugkerend ritueel, waarna Richard analyseert of de oefeningen moesten worden aangepast of dat deze voortgezet konden worden.

Inmiddels ben ik klachten vrij, Richard bedankt


Ik had reeds langere tijd (1.5 jaar) veel pijn aan de schouder. Niemand kon precies aangeven wat ik had. Eerst ben ik naar een fysiotherapeut in Venlo geweest. Na negen behandelingen was er nog geen enkele vooruitgang te bespeuren. Vervolgens ben ik naar een sportarts geweest in Roermond. Ook daar was niet helemaal duidelijk wat ik had. Op advies van een medewerker van het ziekenhuis ben ik vervolgens bij Richard Classen terecht gekomen. Een spuit of operatie wilde ik (nog) niet. Na een onderzoek van 45 minuten kon hij een diagnose stellen en gaf me aan dat ik door intensief oefeningen doen van mijn pijnlijke schouder af zou komen. Na 4 maanden consciëntieus de door Richard opgegeven oefeningen te hebben gedaan was de pijn inderdaad helemaal over en is niet meer terug gekomen. Ik ben hem nog altijd dankbaar dat ik weer kan sporten.

Wat betreft mijn dochter die bij tennis een arm had gebroken, werd door de specialist aangegeven dat het een gecompliceerde breuk was en dat ze een operatie nodig had. Na de operatie ben ik direct, vanwege de goede ervaringen, met haar naar Richard gegaan en heeft ze oefeningen gekregen om de arm weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Dat is zo goed gelukt dat ze geen enkele hinder meer ondervindt van het feit dat de arm gebroken is geweest. Ze kan weer volwaardig tennissen en volleyen. De specialist stond er van te kijken dat de arm zo goed hersteld was


Twee jaar geleden ben ik gevallen op mijn schouder tijdens het schaatsen met als gevolg een scheurtje bij de aanhechting van een spier en pees. Door de vele pijn heb ik een frozen shoulder gekregen. Ik ben eerst behandeld met Cortison en pijnmedicatie. Dit alles met weinig tot geen resultaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een behandeling bij de pijnpoli heb gekregen. Dit laatste met goed resultaat. Ik bleef helaas wel zitten met een schouder en arm waarmee ik vrijwel niks kon doen. Een langdurig traject bij de fysiotherapie is na 1 jaar in oktober 2013 afgesloten. Het resultaat was een arm, ondanks vooruitgang, met nog steeds geringe mobiliteit. In januari van dit jaar ben ik begonnen met de voorbereiding voor de City Run. Een trainster viel aan mijn manier van lopen op dat ik iets aan mijn schouder had. Zij heeft me doorverwezen naar Richard. Wat ben ik blij dat ik deze stap heb ondernomen. Na 5 behandelingen en adviezen voor thuis ben ik weer helemaal opgeknapt. De problemen met mijn schouder zijn volledig opgelost en ik kan weer alles met mijn arm doen


Na een sleutelbeenbreuk, gevolgd door een operatie en langdurige immobilisatie, liet mijn schoudergewricht een grote bewegingsbeperking zien, die bovendien zeer pijnlijk was. De pijn kostte mij veel nachtrust. Voor het herstel kwam ik bij het SMI terecht.

De behandeling door Richard heb ik als zeer professioneel ervaren. Het herstel kende vanaf de eerste behandeling een progressief verloop. Met groot vakmanschap, passie en enthousiasme werd ik behandeld. Zijn uitleg en adviezen waren zeer duidelijk. Met voldoening kijk ik terug op de behandeling en ben heel blij met het snelle herstel!


Vorig jaar had onze 15- jarige zoon in aanloop naar de achtste finale van het NK turnen (eerste divisie) een vervelende knieblessure opgelopen. Vanaf het moment dat we bij RCsports binnenstapte gingen zij adequaat en kundig aan de slag. Door de inspanningen van Richard Classen wist onze zoon zich voor elke ronde te kwalificeren zonder dat dit het herstel in de weg zat. In de toestelfinale wist hij zelfs brons te behalen en in de meerkampfinale eindigde hij met een miniem verschil als 4de. Een prachtig resultaat die zonder de begeleiding en kundigheid van Richard niet zou zijn gehaald. De knie is volledig hersteld!

Helaas was er begin dit jaar een tweede blessure. Tijdens de reuzezwaaien aan het rek raakte de schouder bijna uit de kom. Ook voor deze schouderblessure vertrouwen we weer volledig op de expertise van Richard. Door een gerichte behandeling en specifieke trainingsvormen heeft onze zoon onlangs de NK- finale wederom weten te halen. Een bevestiging dat hij bij RCsports in goede handen is. 

Tijdens beide hersteltrajecten is de problematiek, behandelwijze en voortgang helder uitgelegd. Door hun eigen sportachtergrond heeft de persoonlijke feedback een beduidende meerwaarde. Kortom, RCsports is het adres voor medische sportbegeleiding/ sportfysiotherapie voor zowel de recreatieve als ook de topsporter. 

Bedankt voor de positiviteit en inzet. Ook in de toekomst - mocht het onverhoopt nodig zijn - zullen we zeker van de diensten van RCsports gebruik maken.


Vandaag realiseerde ik me dat ik het totaal geen probleem vond dat jij een afspraak wilde verzetten. Ik heb namelijk geen klachten. Dankzij de dry- needling ben ik na ongeveer 18 jaar al een lange periode zo goed als klachtenvrij! Mijn schoudergewricht functioneert zo goed als normaal en ik kan dagelijkse, normale bewegingen weer zonder na te denken of een gevoel van obstructie. Thanks! Wat je beloofde heb je waargemaakt!