Rug/ nek recensies

Vanwege klachten aan mijn bilspier die doortrokken tot onder in mijn been heb ik verschillende fysiotherapeuten bezocht. Ik had deze klachten al anderhalf jaar. Deze bezoeken brachten geen verbetering. Ook aan mijn linkerarm had ik klachten, een zgn. tennisarm. Zelfs een shockwavetherapie bood geen soelaas.
 
Vanwege aanhoudende klachten (Ischias en een tennisarm volgens mijn huisarts) ben ik via mijn vrouw bij Sport Medisch Instituut in Roermond terecht gekomen, waar ik door Richard Classen behandeld ben. Hij keek anders naar mijn klachten en ging aan de slag. Na drie behandelingen was ik pijnloos en kon eindelijk weer slapen zonder pijn of paracetamol. Ook de behandeling aan mijn arm verliep succesvol. Als ik veel lichamelijke arbeid verricht herstel ik weer snel.
 
Richard  ontdekte tevens dat ik ook niet echt soepel liep. Hij maakte een filmpje op mijn telefoon, zodat ik dit ook zelf kon zien. Ook mijn houding tijdens het lopen is veel soepeler en weet ik nu hoe ik mijzelf kan corrigeren. Kortom ik ging met twee langdurige klachten naar Richard en ben na 8 behandelingen enorm geholpen en klachten vrij. Compliment Richard!


Als jarenlange sporter (voetballen en hardlopen) kwamen rugklachten steeds frequenter voor. Mijn huisarts schreef therapie voor. In eerste instantie dacht ik dat ik weer frequenter oefeningen moest gaan doen. Via Swift Atletiek kreeg ik de praktijk van Richard door. Na de intake kwam hij tot de diagnose dat ik stijve heup- en SI gewrichten had met referred pain als gevolg. Dit is pijn in het been, dat in de heup/ SI wordt veroorzaakt.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met Dry Needling en het mobiliseren van de gewrichten. De klachten werden steeds minder met als resultaat dat ik weer pijnvrij kan sporten. De kracht van Richard is dat na het stellen van de diagnose een gericht behandelplan wordt opgesteld. In onderling overleg wordt bij elke behandeling het resultaat besproken. Dit werpt zijn vruchten af!


Ik liep al verschillende jaren met rugklachten en was al op heel veel plaatsen geweest. Al deze mensen konden mij niet helpen. Dit liep van gewone fysiotherapeuten tot dry needling en van alles meer! Tot de laatste behandelaar tegen me zei dat ik er maar mee moest leren leven.
Via mijn voetbalclub ben ik in contact gekomen met het SMI. Afspraak gemaakt en vol goede moed erheen. Na een aantal testen had Richard het al gezien, het kwam uit de heup en niet uit de rug! Na 5-6 behandelingen ben je al een heel stuk op weg zei hij. En na 6 behandelingen bleek dit inderdaad het geval! Voor het eerst in jaren heb ik pijnvrij kunnen voetballen, en nog steeds! Het is een echte verademing. Kortom; als ik nog eens wat heb zal ik direct contact opnemen met het Sport Medisch Instituut


In 2012 ben ik met hardlopen begonnen. Doel was 5 km hardlopen voor de City Run. Na dit te hebben bereikt is het doel opgeschroefd naar 10 km. Toen kwamen de problemen, last van mijn rug en hamstring en uiteindelijk een fikse kuitblessure. Helaas geen City Run en Venloop in 2013. Na shockwave en Dry Needling behandelingen bij de sportarts weer rustig opgebouwd. Tijdens de training (swift '36) ging het al vrij snel weer mis. Op aanraden van runmaatjes een afspraak bij RCsports gemaakt.
Hier vond de ommekeer plaats. Zelf was ik niet erg hoopvol en stelde me al in dat hardlopen voor mij er niet meer in zat. Gelukkig werd door de grondige aanpak al snel duidelijk wat de oorzaak was. Het waren niet de schoenen en de leeftijd, het bleek een mobiliteitsprobleem van de enkel en heup. De behandelingen waren zo effectief dat mijn rengroepje twijfelde aan mijn blessure. Na 2 consulten liep ik als vanouds weer mee!
Kortom, zelfs als je pas na je vijftigste begint met hardlopen en dit vooral voor je plezier wilt blijven doen is Richard een echte 'aanrader'