Heup recensies

Na meer dan een half jaar onderzoeken in het ziekenhuis, zonder resultaat, bij het SMI terecht gekomen. Na een aantal weken, een paar behandelingen, kon ik mijn grootste hobby weer gaan opbouwen. Inmiddels voetbal ik alweer weken achter elkaar 90 minuten zonder problemen!


Na de juiste diagnose en behandeling door Richard weer pijnvrij in het dagelijks functioneren en tijdens sporten. Na jarenlang dagelijks pijn en veel andere therapieën geprobeerd te hebben eindelijk een aanpak die werkt. Ik kan deze praktijk van harte aanbevelen!


Na maanden van vele bezoeken aan verschillende specialisten en therapeuten werd ik voor een second opinion doorverwezen naar Richard. Hij was mijn laatste strohalm, want eigenlijk zag ik het niet meer zitten dat ik nog ooit zou kunnen hardlopen. Ik keek hem vol ongeloof aan toen hij na zijn diagnose zei dat het probleem te verhelpen was na een aantal behandelingen. En nu loop ik weer over de Limburgse wegen en neem weer deel aan wedstrijden met een goed resultaat!


Al geruime tijd liep ik, of beter gezegd liep ik niet, met een blessure aan mijn heup. Na de nodige periodes van rust kwamen de heupklachten telkens terug. Daarom heb ik op aanraden van een collega de hulp ingeschakeld van het SMI. De deskundige begeleiding van Ralf en Richard maakte al snel een eind aan mijn klachten. Richard zorgde via dry needling al vrij snel voor een fikse klachtenafname en inmiddels ren ik na een aantal behandelingen alweer probleemloos mijn 10km.

Garanties voor de toekomst zijn er niet maar zodra er toch weer klachten ontstaan, weet ik waar ik moet zijn; Sport Medisch Instituut


Nadat ik een paar maanden met pijn in mijn hamstring had rondgelopen en elders al in behandeling was, ben ik naar het SMI gegaan. Al meteen bij de intake had Richard het probleem gevonden, een mobiliteitsbeperking in de heup. Na 6 behandelingen kan ik weer pijnvrij bewegen en turnen!

Als ik dit had geweten was ik al veel eerder naar het SMI gegaan.

Bedankt!


Drie jaar lang heb ik hardgelopen met constante pijn aan mijn rechter heup. Van alles heb ik geprobeerd. Van minder kilometers maken tot langzamer lopen. Ook een fysiotherapeut heb ik bezocht. Doch die concludeerde dat er niets aan de hand was en dat ik maar oefeningen moest gaan doen. Afgelopen jaar heb ik een marathon gelopen met onderweg constant de hoop dat mijn heup het zou houden. Door deze overbelasting kreeg ik vijf maanden geleden ook nog last van mijn linker achillespees.

Via Swift atletiek kwam ik in aanraking met Richard Classen van het SMI. Louter goede berichten hoorde ik over de praktijk. En met recht. Na zeven behandelingen loop ik voor het eerst in drie jaar weer geheel klachten vrij! Er bleek wel degelijk iets aan de hand met mijn heup. Het SMI pakt de bij klachten de oorzaak aan en doet niet aan symptoom bestrijding.

Klasse Richard. Ik hoop dat ik nog lang, preventief gebruik mag maken van jullie kennis en kunde


10 maanden ontzettend veel pijn in de bil, 2 MRI's, 1 EMG, 2 röntgenfoto's, 3 verschillende fysiotherapeuten, 2 neurologen en 7 maanden rolstoel, niemand kon me helpen. Na 1 behandeling bij Richard Classen kon ik weer lopen! Hij luistert, heeft alle tijd voor je en weet waar hij mee bezig is. Hij heeft een idealistische opvatting over zijn beroep en de behandeling werkt. Ongelooflijk, na 4 behandelingen ben ik genezen!


Als jarenlange sporter (voetballen en hardlopen) kwamen rugklachten steeds frequenter voor. Mijn huisarts schreef therapie voor. In eerste instantie dacht ik dat ik weer frequenter oefeningen moest gaan doen. Via Swift Atletiek kreeg ik de praktijk van Richard door. Na de intake kwam hij tot de diagnose dat ik stijve heup- en SI gewrichten had met referred pain als gevolg. Dit is pijn in het been, dat in de heup/ SI wordt veroorzaakt.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met Dry Needling en het mobiliseren van de gewrichten. De klachten werden steeds minder met als resultaat dat ik weer pijnvrij kan sporten. De kracht van Richard is dat na het stellen van de diagnose een gericht behandelplan wordt opgesteld. In onderling overleg wordt bij elke behandeling het resultaat besproken. Dit werpt zijn vruchten af!


Ik dacht dat ik een hamstringblessure had. Echter, na een gedegen onderzoek bleken dit hoger gelegen triggerpoints te zijn. Na 4 behandelingen Dry Needling ben ik volledig klachtenvrij. In het begin was ik sceptisch, nu zeer tevreden!


Voor het eind van vorig voetbalseizoen kreeg ik last van mijn lies aan de linkerkant. In eerste instantie geen actie ondernomen en ben ik zoals gewoonlijk 3x per week blijven voetballen. De laatste wedstrijden tot de zomer zou ik nog afmaken en in de zomer was ik van plan rust te pakken zodat ik weer fit aan het nieuwe seizoen kon beginnen. Helaas verdween de irritatie aan de lies niet vanzelf, waardoor ik in de voorbereiding van het nieuwe seizoen toch besloten heb om bij RCsports een afspraak te maken. Dit bleek een uitstekende keuze; 4 a 5 behandelingen waren genoeg om volledig zonder irritatie of pijn aan mijn lies te spelen. Naast de behandelingen was de uitleg over de oorzaak van mijn blessure en de oplossing ervoor, zeer bruikbaar en helder


Ik liep al maanden met liesklachten waardoor ik niet meer kon voetballen. Ik had een stekende pijn tijdens rennen en schieten. Tevens had ik pijn in mijn lies tijdens het aanspannen van mijn onderbuikspieren. In die tijd ben ik bij een aantal fysiotherapeuten geweest, maar niets heeft geholpen tegen mijn klachten. Via een vriend heb ik gehoord van SMI. Na de eerste behandeling bij RCsports waren 50% van mijn klachten weg. Na 3 behandelingen was ik pijnvrij en kon ik weer zonder klachten voetballen. Als ik dit had geweten was ik al veel eerder naar het SMI gegaan!


Ik liep al verschillende jaren met rugklachten en was al op heel veel plaatsen geweest. Al deze mensen konden mij niet helpen. Dit liep van gewone fysiotherapeuten tot dry needling en van alles meer! Tot de laatste behandelaar tegen me zei dat ik er maar mee moest leren leven.
Via mijn voetbalclub ben ik in contact gekomen met het SMI. Afspraak gemaakt en vol goede moed erheen. Na een aantal testen had Richard het al gezien, het kwam uit de heup en niet uit de rug! Na 5-6 behandelingen ben je al een heel stuk op weg zei hij. En na 6 behandelingen bleek dit inderdaad het geval! Voor het eerst in jaren heb ik pijnvrij kunnen voetballen, en nog steeds! Het is een echte verademing. Kortom; als ik nog eens wat heb zal ik direct contact opnemen met het Sport Medisch Instituut


Na jarenlang sukkelen met blessures, voornamelijk in mijn rechter bovenbeen speel ik nu weer wedstrijden. Ik ben eerder in behandeling geweest bij verschillende fysiotherapeuten, een podotherapeut en een sportarts. Door gebrek aan het 'gewenste' resultaat had ik de hoop om blessurevrij te kunnen voetballen opgegeven. Naar aanleiding van positieve verhalen van teamgenoten, besloot ik een afspraak te maken bij het SMI.

Waarin andere behandelaars niet slaagden, vond Richard wel de echte oorzaak van de blessures. Al na een aantal behandelingen merkte ik resultaat. Ik kon soepeler bewegen en had minder last van mijn bovenbeen. Nu een aantal weken en behandelingen verder heb ik voor het eerst in lange tijd pijnvrij een wedstrijd kunnen voetballen. Dit heb ik helemaal te danken aan Richard. Ik zou dan ook iedereen met een blessure aanraden om in behandeling te gaan bij het SMI!


Ik ben 19 jaar en voetbal bij PSV '35 in Posterholt. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt van de junioren naar de senioren. Gedurende het jaar kreeg ik steeds meer last van mijn liezen en bovenbenen. Ik ben vervolgens in behandeling geweest bij een fysio. In het begin was de klacht verdwenen, maar na verloop van tijd kwam de pijn terug en zelfs steeds erger. Tijdens de voorbereiding kreeg ik naar verloop van tijd wederom last van mijn bovenbenen. Ik ben toen bij Richard in behandeling gegaan. Na de eerste behandelingen merkte ik direct resultaat. Ik voelde me soepeler dan eerst. Ik kon dan ook meteen rustig mee trainen. Richard gaf me heel duidelijke en specifieke instructies, dit hielp heel erg om alles rustig op te bouwen en het juiste traject te volgen. Nu, 2 weken (4 behandelingen) verder kan ik weer bijna 90 minuten meespelen. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe snel het is gegaan. Richard is heel sympathiek, ik vind het nooit erg om bij het SMI te zijn.