Spieren/ pezen recensies

Vanwege klachten aan mijn bilspier die doortrokken tot onder in mijn been heb ik verschillende fysiotherapeuten bezocht. Ik had deze klachten al anderhalf jaar. Deze bezoeken brachten geen verbetering. Ook aan mijn linkerarm had ik klachten, een zgn. tennisarm. Zelfs een shockwavetherapie bood geen soelaas.
 
Vanwege aanhoudende klachten (Ischias en een tennisarm volgens mijn huisarts) ben ik via mijn vrouw bij Sport Medisch Instituut in Roermond terecht gekomen, waar ik door Richard Classen behandeld ben. Hij keek anders naar mijn klachten en ging aan de slag. Na drie behandelingen was ik pijnloos en kon eindelijk weer slapen zonder pijn of paracetamol. Ook de behandeling aan mijn arm verliep succesvol. Als ik veel lichamelijke arbeid verricht herstel ik weer snel.
 
Richard  ontdekte tevens dat ik ook niet echt soepel liep. Hij maakte een filmpje op mijn telefoon, zodat ik dit ook zelf kon zien. Ook mijn houding tijdens het lopen is veel soepeler en weet ik nu hoe ik mijzelf kan corrigeren. Kortom ik ging met twee langdurige klachten naar Richard en ben na 8 behandelingen enorm geholpen en klachten vrij. Compliment Richard!


Na vijf jaar gestuntel met een blessuse aan mijn achillespees eindelijk een pad naar beklijvend herstel gevonden. Bedankt Richard voor het wijzen van de weg, dankzij jouw aanpak van mijn been en de rest van mij kan ik weer heerlijk sporten! Het was me een genoegen.


Na meer dan een half jaar onderzoeken in het ziekenhuis, zonder resultaat, bij het SMI terecht gekomen. Na een aantal weken, een paar behandelingen, kon ik mijn grootste hobby weer gaan opbouwen. Inmiddels voetbal ik alweer weken achter elkaar 90 minuten zonder problemen!


Als beginnend hardloper kreeg ik snel klachten in mijn onderbenen. Diverse behandelaars bezocht, maar de oorzaak werd niet gevonden en ruim een jaar later waren de klachten er nog. De sportarts verwees me door naar het SMI. Het probleem bleek in het bindweefsel en de fasciae te zitten. Na een aantal behandelingen mocht ik rustig gaan opbouwen. Mijn doel was 5 km, maar inmiddels bouw ik al op richting de 10 km.
Zeer tevreden over de vakkundige en doelgerichte begeleiding!


Ik liep al een jaar met achillespees klachten rond als gevolg van een hardloop avontuur naast het mountainbiken. Het gebruik van steunzooltjes fungeerde enkel als een pleister op de wond en ben vervolgens op eigen initiatief een sportfysiotherapeut gaan zoeken met veel ervaring in de sport. De huisarts concludeerde helaas telkens dat achillespees klachten nou eenmaal lang kunnen aanhouden. Na 2-3 sessies bij Ralf werd duidelijk dat ik dit veel eerder had moeten doen, wat een verschil! De klachten werden meteen minder en Ralf gaf uitstekende instructies mee om thuis te oefenen. Langzaam kon ik weer starten met mountainbiken, eerst een half uur vlak en zo langzaam opbouwen. Nu een jaar later ben ik volledig klachtenvrij en kan weer uren door berg en dal zonder pijn. Door de 'trapoefening' is de pees ook weer dunner, in normale proporties. Echt top!


Na de juiste diagnose en behandeling door Richard weer pijnvrij in het dagelijks functioneren en tijdens sporten. Na jarenlang dagelijks pijn en veel andere therapieën geprobeerd te hebben eindelijk een aanpak die werkt. Ik kan deze praktijk van harte aanbevelen!


Vandaag realiseerde ik me dat ik het totaal geen probleem vond dat jij een afspraak wilde verzetten. Ik heb namelijk geen klachten. Dankzij de dry- needling ben ik na ongeveer 18 jaar al een lange periode zo goed als klachtenvrij! Mijn schoudergewricht functioneert zo goed als normaal en ik kan dagelijkse, normale bewegingen weer zonder na te denken of een gevoel van obstructie. Thanks! Wat je beloofde heb je waargemaakt!


Al geruime tijd liep ik, of beter gezegd liep ik niet, met een blessure aan mijn heup. Na de nodige periodes van rust kwamen de heupklachten telkens terug. Daarom heb ik op aanraden van een collega de hulp ingeschakeld van het SMI. De deskundige begeleiding van Ralf en Richard maakte al snel een eind aan mijn klachten. Richard zorgde via dry needling al vrij snel voor een fikse klachtenafname en inmiddels ren ik na een aantal behandelingen alweer probleemloos mijn 10km.

Garanties voor de toekomst zijn er niet maar zodra er toch weer klachten ontstaan, weet ik waar ik moet zijn; Sport Medisch Instituut


Al bijna 2 jaar liep ik met toenemende pijnklachten in de linker hiel. Een achillespees verkorting en platvoeten werden in eerste instantie geconstateerd. Na een lange weg met allerlei behandelingen en therapie├źn, waarbij niks hielp, kwam ik bij Ralf Janssen van het SMI terecht. Na de operatie van de linker hiel is Ralf begonnen met de behandeling van de rechter hiel en de nabehandeling van links.

Wat een geluk dat ik hier terecht ben gekomen. Professionele en zeer vriendelijke, vakbekwame benadering. Er werd breed gekeken wat de oorzaak zou kunnen zijn en niet zomaar lukraak behandeld. Met prima resultaat! Inmiddels ben ik vrijwel pijn en klachtenvrij.

Een dikke pluim voor Ralf Janssen!


Ruim een jaar lang heb ik last gehad van pijn onder mijn linker voet waardoor pijnvrij hardlopen onmogelijk was. Ondanks meerdere bezoeken aan een podotherapeut waarbij diverse aanpassingen werden gedaan aan de inlegzolen, verdwenen de klachten niet.
Via via ben ik bij het SMI terecht gekomen en na 6 behandelingen heb ik nu mijn eerste halve marathon pijnvrij en probleemloos gelopen. Dit had ik een aantal maanden geleden niet verwacht!


Ik ben een 20 jarige hockeyster en heb de afgelopen 3 jaar door hevige kuitkrampen niet fatsoenlijk kunnen sporten. Nadat ik bij een reguliere fysiotherapeut, sportarts en podotherapeut geweest was, kwam ik bij het SMI terecht. Dit was mij aangeraden door iemand die al onder behandeling bij Richard was en erg tevreden was. Ik ging sceptisch naar de intake met Richard omdat hiervoor mij door de podotherapeut was verteld dat als de zooltjes die zij voor mij had laten maken niet werkte, alleen nog een operatie mij klachtenvrij kon maken.
Richard bewees het tegendeel. Na de tweede behandeling merkte ik al duidelijk verschil. Na 7 behandelingen, waar mijn spierspanning, fascie en bindweefsel werden aangepakt ben ik geheel pijnvrij. Het minder kunnen sporten, krampen, steken, eerder uitvallen bij activiteiten, wat ik een aantal jaren geleden als standaard had aangenomen, is nu helemaal opgeheven.
Als ik dit ooit had kunnen voorspellen was ik 3 jaar geleden direct naar het SMI gegaan!


Ik heb ruim anderhalf jaar met schouderklachten rondgelopen. Bezoeken aan de huisarts, pijnstillers en behandelingen bij twee verschillende fysiotherapeuten hadden totaal geen effect of maakten de pijn erger.

Via via kwam ik bij SMI terecht waar ik op korte termijn terecht kon. Ik voelde me vanaf het eerste gesprek erg op mijn gemakt en mijn klachten werden eindelijk serieus genomen. De behandeling had vrijwel meteen een positief effect en voor het eerst sinds anderhalf jaar ben ik vrijwel pijnvrij


Nadat ik een paar maanden met pijn in mijn hamstring had rondgelopen en elders al in behandeling was, ben ik naar het SMI gegaan. Al meteen bij de intake had Richard het probleem gevonden, een mobiliteitsbeperking in de heup. Na 6 behandelingen kan ik weer pijnvrij bewegen en turnen!

Als ik dit had geweten was ik al veel eerder naar het SMI gegaan.

Bedankt!


Drie jaar lang heb ik hardgelopen met constante pijn aan mijn rechter heup. Van alles heb ik geprobeerd. Van minder kilometers maken tot langzamer lopen. Ook een fysiotherapeut heb ik bezocht. Doch die concludeerde dat er niets aan de hand was en dat ik maar oefeningen moest gaan doen. Afgelopen jaar heb ik een marathon gelopen met onderweg constant de hoop dat mijn heup het zou houden. Door deze overbelasting kreeg ik vijf maanden geleden ook nog last van mijn linker achillespees.

Via Swift atletiek kwam ik in aanraking met Richard Classen van het SMI. Louter goede berichten hoorde ik over de praktijk. En met recht. Na zeven behandelingen loop ik voor het eerst in drie jaar weer geheel klachten vrij! Er bleek wel degelijk iets aan de hand met mijn heup. Het SMI pakt de bij klachten de oorzaak aan en doet niet aan symptoom bestrijding.

Klasse Richard. Ik hoop dat ik nog lang, preventief gebruik mag maken van jullie kennis en kunde


Ik dacht dat ik een hamstringblessure had. Echter, na een gedegen onderzoek bleken dit hoger gelegen triggerpoints te zijn. Na 4 behandelingen Dry Needling ben ik volledig klachtenvrij. In het begin was ik sceptisch, nu zeer tevreden!


Voor het eind van vorig voetbalseizoen kreeg ik last van mijn lies aan de linkerkant. In eerste instantie geen actie ondernomen en ben ik zoals gewoonlijk 3x per week blijven voetballen. De laatste wedstrijden tot de zomer zou ik nog afmaken en in de zomer was ik van plan rust te pakken zodat ik weer fit aan het nieuwe seizoen kon beginnen. Helaas verdween de irritatie aan de lies niet vanzelf, waardoor ik in de voorbereiding van het nieuwe seizoen toch besloten heb om bij RCsports een afspraak te maken. Dit bleek een uitstekende keuze; 4 a 5 behandelingen waren genoeg om volledig zonder irritatie of pijn aan mijn lies te spelen. Naast de behandelingen was de uitleg over de oorzaak van mijn blessure en de oplossing ervoor, zeer bruikbaar en helder


Ik liep al maanden met liesklachten waardoor ik niet meer kon voetballen. Ik had een stekende pijn tijdens rennen en schieten. Tevens had ik pijn in mijn lies tijdens het aanspannen van mijn onderbuikspieren. In die tijd ben ik bij een aantal fysiotherapeuten geweest, maar niets heeft geholpen tegen mijn klachten. Via een vriend heb ik gehoord van SMI. Na de eerste behandeling bij RCsports waren 50% van mijn klachten weg. Na 3 behandelingen was ik pijnvrij en kon ik weer zonder klachten voetballen. Als ik dit had geweten was ik al veel eerder naar het SMI gegaan!


Na jarenlang sukkelen met blessures, voornamelijk in mijn rechter bovenbeen speel ik nu weer wedstrijden. Ik ben eerder in behandeling geweest bij verschillende fysiotherapeuten, een podotherapeut en een sportarts. Door gebrek aan het 'gewenste' resultaat had ik de hoop om blessurevrij te kunnen voetballen opgegeven. Naar aanleiding van positieve verhalen van teamgenoten, besloot ik een afspraak te maken bij het SMI.

Waarin andere behandelaars niet slaagden, vond Richard wel de echte oorzaak van de blessures. Al na een aantal behandelingen merkte ik resultaat. Ik kon soepeler bewegen en had minder last van mijn bovenbeen. Nu een aantal weken en behandelingen verder heb ik voor het eerst in lange tijd pijnvrij een wedstrijd kunnen voetballen. Dit heb ik helemaal te danken aan Richard. Ik zou dan ook iedereen met een blessure aanraden om in behandeling te gaan bij het SMI!


In 2012 ben ik met hardlopen begonnen. Doel was 5 km hardlopen voor de City Run. Na dit te hebben bereikt is het doel opgeschroefd naar 10 km. Toen kwamen de problemen, last van mijn rug en hamstring en uiteindelijk een fikse kuitblessure. Helaas geen City Run en Venloop in 2013. Na shockwave en Dry Needling behandelingen bij de sportarts weer rustig opgebouwd. Tijdens de training (swift '36) ging het al vrij snel weer mis. Op aanraden van runmaatjes een afspraak bij RCsports gemaakt.
Hier vond de ommekeer plaats. Zelf was ik niet erg hoopvol en stelde me al in dat hardlopen voor mij er niet meer in zat. Gelukkig werd door de grondige aanpak al snel duidelijk wat de oorzaak was. Het waren niet de schoenen en de leeftijd, het bleek een mobiliteitsprobleem van de enkel en heup. De behandelingen waren zo effectief dat mijn rengroepje twijfelde aan mijn blessure. Na 2 consulten liep ik als vanouds weer mee!
Kortom, zelfs als je pas na je vijftigste begint met hardlopen en dit vooral voor je plezier wilt blijven doen is Richard een echte 'aanrader'


Ik ben 19 jaar en voetbal bij PSV '35 in Posterholt. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt van de junioren naar de senioren. Gedurende het jaar kreeg ik steeds meer last van mijn liezen en bovenbenen. Ik ben vervolgens in behandeling geweest bij een fysio. In het begin was de klacht verdwenen, maar na verloop van tijd kwam de pijn terug en zelfs steeds erger. Tijdens de voorbereiding kreeg ik naar verloop van tijd wederom last van mijn bovenbenen. Ik ben toen bij Richard in behandeling gegaan. Na de eerste behandelingen merkte ik direct resultaat. Ik voelde me soepeler dan eerst. Ik kon dan ook meteen rustig mee trainen. Richard gaf me heel duidelijke en specifieke instructies, dit hielp heel erg om alles rustig op te bouwen en het juiste traject te volgen. Nu, 2 weken (4 behandelingen) verder kan ik weer bijna 90 minuten meespelen. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe snel het is gegaan. Richard is heel sympathiek, ik vind het nooit erg om bij het SMI te zijn.


Als hardloopster, kwam ik bij Richard terecht met scheenbeenklachten tgv overbelasting. Door zijn vakkundige aanpak en behandelingen ben ik weer in staat pijnvrij te hardlopen. Je kunt er snel terecht voor advies en behandeling. Pluspunt, Richard blijft je ondersteunen, daar waar nodig


Na ruim 1,5 jaar blessureleed met klachten aan achillespees en enkel, na behandelingen bij twee sportartsen, drie sportfysiotherapeuten en twee mislukte pogingen om weer met hardlopen te starten, kwam ik in maart 2012 onder behandeling van Richard Classen. Wat volgde was een intensief trainingsprogramma waarin aandacht voor het verbeteren van de beweeglijkheid van enkel en heup, stabiliteitsverbetering en krachttraining. Na enkele weken kon ik weer voorzichtig beginnen met lopen en na vijf maanden liep ik mijn eerste wedstrijd.
Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en loop ik minimaal drie keer per week, heb diverse wedstrijden (cross, weg en trail) gelopen en loop nu met meer plezier en voldoening dan ik in jaren gedaan heb.

Richard, dank je wel dat je dit mogelijk hebt gemaakt


Ik had al jaren chronische problemen aan kuiten tijdens hardlopen. Ik kwam uiteindelijk bij Richard terecht. Hij pakte het op zijn heel eigen manier aan. Na een grondige analyse volgde een bijzondere aanpak, kuiten amper aangeraakt, maar de behandeling werkte. Ik loop weer met plezier. Voor elk loopseizoen ga ik nu preventief naar Richard