Knie recensies

Na bijna 1 jaar met knieklachten te lopen en de foute diagnose, ging ik bij SMI langs voor een second opinion.

Richard keer verder dan alleen mijn knie en kon me 
direct vertellen waar het probleem lag na een paar testen. Dit gaf me veel vertrouwen. Het probleem was mijn heup, na ongeveer 4 maanden behandelen met dry needling, mobilisatietechnieken en stabiliteitsoefeningen kan ik nu weer zonder klachten hardlopen en mijn werk doen!


November 2014 begonnen de knieklachten waarvoor ik een afspraak heb gemaakt bij een 'normale' fysio. Hij is gestart met behandelen maar al snel had ik het idee dat hij niet wist waar hij mee bezig was. Zodoende terug naar de orthopeed, die me vervolgens verder stuurde naar de sportarts. Uiteindelijk bleek na een MRI dat er een scheurtje zat in de meniscus. Op advies ben ik na de kijkoperatie gaan revalideren bij het SMI.

Bij de eerste afspraak was het voor mij al duidelijk dat ik bij professionals zat. Ze kijken hier veel verder dan alleen de klachten. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is de uitleg met beeld en materiaal. Per oefening en per spier leggen ze haarfijn uit waarom dit te trainen. Door de kennis en begeleiding van deze mannen voetbal ik weer in de zaal!

Niet veel later sloeg ik ongelukkig mijn enkel om. Ook hier hebben ze zorgvuldig naar gekeken en stelden toch een iets andere diagnose dan op de EHBO. Niet alleen de banden maar ook het kapsel was aangedaan. Om de 2 weken werd ik behandeld, in de tussentijd ging ik zelf aan de slag met specifieke trainingsvormen. Inmiddels ben ik weer volop aan het voetballen.

Ik heb nu twee keer meegemaakt (normale fysio en ziekenhuis) dat het probleem en de grootte van het probleem niet werden gediagnostiseerd. Bij het SMI gelukkig wel. Hier weten ze waar ze mee bezig zijn. Mocht ik nog eens een blessure krijgen dan is het SMI waar ik naar toe ga!


Na 1.5 jaar rond te lopen met de diagnose 'jumpersknee', een zogenaamde overbelaste kniepees, ben ik doorgestuurd door de huisarts. Na behandelingen bij fysiotherapeut, een manueel therapeut en shockwave therapie ben ik uiteindelijk bij een orthopeed terecht te komen, helaas allemaal zonder daadwerkelijk resultaat. Toen heb ik een second opinion aangevraagd bij het SMI.
Hier was mijn eerste indruk meteen positief en zijn ze vakkundig aan de slag gegaan op een manier waarop ik nog niet eerder was behandeld. In vergelijking tot eerdere behandelingen waar enkel naar mijn knie werd gekeken, gingen ze bij het SMI nog enkele stappen verder. Het gevolg was dat mijn heup en enkel werden gemobiliseerd icm krachtsoefeningen en dry needling. Hierdoor is mijn knieklacht verdwenen. Na 4 maanden behandelen ben ik weer volop aan het trainen dankzij het SMI.
Richard en Ralf, bedankt!


Vorig jaar had onze 15- jarige zoon in aanloop naar de achtste finale van het NK turnen (eerste divisie) een vervelende knieblessure opgelopen. Vanaf het moment dat we bij RCsports binnenstapte gingen zij adequaat en kundig aan de slag. Door de inspanningen van Richard Classen wist onze zoon zich voor elke ronde te kwalificeren zonder dat dit het herstel in de weg zat. In de toestelfinale wist hij zelfs brons te behalen en in de meerkampfinale eindigde hij met een miniem verschil als 4de. Een prachtig resultaat die zonder de begeleiding en kundigheid van Richard niet zou zijn gehaald. De knie is volledig hersteld!

Helaas was er begin dit jaar een tweede blessure. Tijdens de reuzezwaaien aan het rek raakte de schouder bijna uit de kom. Ook voor deze schouderblessure vertrouwen we weer volledig op de expertise van Richard. Door een gerichte behandeling en specifieke trainingsvormen heeft onze zoon onlangs de NK- finale wederom weten te halen. Een bevestiging dat hij bij het SMI in goede handen is.

Tijdens beide hersteltrajecten is de problematiek, behandelwijze en voortgang helder uitgelegd. Door hun eigen sportachtergrond heeft de persoonlijke feedback een beduidende meerwaarde. Kortom, Het SMI is het adres voor medische sportbegeleiding/ sportfysiotherapie voor zowel de recreatieve als ook de topsporter.

Bedankt voor de positiviteit en inzet. Ook in de toekomst - mocht het onverhoopt nodig zijn - zullen we zeker van de diensten van het SMI gebruik maken.


Mijn eerste bezoek bij het SMI. Na een grondig onderzoek kwam Richard er achter dat mijn knie niet in orde was. Een paar maanden van gedoseerde rust (aangepast lopen en fietsen) mocht ik in juli weer rustig beginnen. In november weer mijn eerste wedstrijd gelopen. Wat resulteerde in een mooie maar vooral blessurevrije wedstrijd. Momenteel weer volledig hersteld dankzij het SMI.

Mijn dank gaat dan ook graag naar hun toe, zowel tijdens behandeling als de begeleiding.

Sport Medisch Instituut, bedankt!


Na een dik jaar, zonder vooruitgang terwijl ik elders in behandeling ben geweest, ben ik met pijn in mijn linker bovenbeen en knie bij het SMI terecht gekomen. Gelijk bij de intake werd de oorzaak (mobiliteit heup) gevonden. Na een aantal intensieve behandelingen ben ik pijnvrij en kan ik zonder enige problemen bootcampen!


Hardlopen, dat stond nog altijd op mijn bucketlist. Afgelopen voorjaar trok ik voor het eerst mijn renschoenen aan. Met behulp van het Evy start to run programma probeerde ik het hardlopen op te bouwen naar 5 kilometer. Halverwege kreeg ik echter knie- en enkelklachten en na een hardlooptraining de trap oplopen was enorm vermoeiend. De twijfel sloeg toe. Was het beter om te stoppen met hardlopen?

Ik had er echter zoveel plezier aan dat ik het niet gelijk wilde opgeven. Ik dacht eerst advies vragen aan een deskundige. Via het internet kwam ik uit bij het SMI. Na een aantal behandelingen en structureel aan het werk te zijn gegaan met mobilisatietechnieken en sportspecifieke oefeningen, ben ik nu halverwege de opbouw voor de 10 km. Wat ben ik blij dat ik een afspraak bij Richard Classen heb gemaakt.


Niemand wist wat ik had, MRIscan, fysiotherapeut, doktoren. Geen van allen kon het identificeren. Toen kwam ik via dr. Wassen terecht bij het SMI. Uiteindelijk wist Richard van het SMI mijn klacht te ontdekken, dit bleek kraakbeenschade te zijn achter de knieschijf.

Ik ben door Richard behandeld en begeleid. Ik kreeg oefeningen die ik zelf in de sportschool kon doen en ik heb samen in zijn test- en trainingsruimte getraind. Vanaf het begin had ik een erg goed gevoel bij de kwaliteit die hij leverde en bij de omgang met zijn client. Uiteindelijk, na een periode van 4, 5 maanden ben ik volledig klachten vrij en fysiek klaar en op kracht voor mijn militaire opleiding. Richard bedankt


Sinds een periode van 18 maanden werd ik geconfronteerd met pijn in mijn linker knie. Ik was niet meer in staat een wedstrijd te spelen, zelfs traplopen was pijnlijk. Na een lange periode kwam ik uiteindelijk via mijn huisarts bij Richard terecht. Richard heeft in samenspraak met mij een sportspecifiek programma opgesteld waaronder veel trainingsvormen voor thuis. Nu 8 behandelingen verder (10 weken) speel ik weer de volle 80 minuten. Ik ben totaal klachten vrij, ik ben zelfs sneller geworden, haha. Ik had uiteraard op dit resultaat gehoopt, maar nooit durven dromen dat we dit resultaat zo vlug zouden behalen. Richard bedankt voor je positiviteit en inzet


Na een operatie aan de buiten meniscus (linker knie) en een voorste kruisbandreconstructie (rechter knie) heb ik op 21- jarige leeftijd al wat zware blessures gehad. Door mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding was het even een zware periode om te herstellen van deze blessures. Voor beide blessures ben ik bij Richard terecht gekomen, en hij heeft me perfect geholpen tijdens mijn revalidatie.

Buiten het herstel van mijn knieblessures heeft Richard ervoor gezorgd dat ik elke training het maximale uit mijn lichaam haalde om weer volledig fit te raken voor de sporten die ik had moeten missen in mijn opleiding. Door de deskundigheid van Richard ben ik inmiddels weer voor 100 procent fit en lig ik weer helemaal op schema om mijn opleiding dit jaar af te ronden.

Ik ben Richard erg dankbaar voor de periode dat hij me heeft begeleid en waardoor ik nu weer alle sporten naar hartenlust kan beoefenen


Op aanraden van mijn vriendin ben ik met knieklachten naar Richard gegaan. Na mij te hebben onderzocht, concludeerde hij dat de klachten kwamen door een geirriteerde kniepees. Om alle andere opties zoals kraakbeenschade uit te sluiten heeft hij me ook langs de orthopeed gestuurd voor foto's. Hier kwam gelukkig niks uit.
Door middel van oefeningen en goede begeleiding ben ik nu weer klachten vrij. Voetballen gaat weer pijnloos


In verband met een blessure aan mijn knie ben ik in de voorbereiding op de trans-alp bij Richard onder behandeling geweest. Na de Trans-alp ben ik me gaan richten op de marathon van Rotterdam. Aangezien ik nooit langer dan 10-15 km heb hardgelopen heb ik begeleiding van Richard gekregen.
Tijdens het traject ben ik behandeld en later preventief begeleid. Wat ik zeer prettig en waardevol vond was de uitleg die ik bij alles kreeg en inzicht gaf waar ik mee bezig was. Wat mij echt geholpen heeft zijn de deskundige adviezen, balans in het schema, oefeningen voor de fitheid, advies tav de loopschoenen, opbouw op de race en soms ook het afremmen om te zorgen voor voldoende rust. Ik ben fit aan de start verschenen, heb volop van de race kunnen genieten en ik ben in een prima tijd gefinisht zonder enige klachten. Dit maakt het genieten nog mooier.
Wat een mooie ervaring om dan op de Coolsingel over de finish te komen, mede dankzij Richard


Na een meniscusoperatie ben ik bij Richard begonnen ter voorbereiding op een voorste kruisband reconstructie, de voorste kruisband van mijn knie bleek reeds 8 jaar geleden tijdens een MMA- training te zijn afgescheurd.
Ik woog voor mijn operatie (juni 2012) 94 kilogram en had me voorgenomen om tijdens de revalidatie ook af te vallen en aan mijn conditie te werken. Deze wensen heb ik ook bij Richard aangegeven en aan de hand hiervan heeft hij een plan opgezet.

Aan de hand van regelmatige controles van de knie is de belasting langzaam opgebouwd en werden oefeningen steeds uitdagender. Ik ben vanuit mijn trainingsregime gewend om me voor 200% te geven en elke gegeven instructie op te volgen. Richard heeft me steeds het maximale uit mezelf laten halen, maar wel rekening houdend met mijn knie. Nu een jaar later ben ik fit, 14 kilo lichter en ik heb een sterke conditie.
Inmiddels ben ik weer volop bezig met MMA/ BJJ en Muay Thai. Ik weet wat ik van mijn lichaam kan verwachten, maar kom toch regelmatig terug voor een controle


Jaren geleden eens met arm-klachten naar een fysiotherapeut geweest. Ik werd een tijdje behandeld maar de klachten bleven toch licht aanwezig. Totdat ik bij Richard onder behandeling kwam, inmiddels met tennis-arm en knieklachten. Ik kreeg eerst een gesprek en behandeling waarna ik oefeningen moest doen met en zonder gewichten. Ik kreeg als opdracht mee om deze oefeningen ook thuis te doen aangezien het belangrijk is ook thuis aan het herstel te werken.
Dit was een wekelijks terugkerend ritueel, waarna Richard analyseert of de oefeningen moesten worden aangepast of dat deze voortgezet konden worden.

Inmiddels ben ik klachten vrij, Richard bedankt